Veelgestelde vragen

Wat is solid surface precies?

Solid surface is een acrylgebonden materiaal dat heel stevig, flexibel en onderhoudsvriendelijk is. Het is technisch gezien geen echt composietmateriaal – hoewel zowat iedereen in de sector het zo benoemt – maar wel een kunststof die bestaat uit twee derde aluminiumhydroxide en een derde acryl.

Dit acrylgebonden materiaal is naadloos te verlijmen en heel gemakkelijk te verwerken en reinigen. Dat maakt solid surface bijzonder gebruiksvriendelijk en geschikt voor standaardtoepassingen of maatwerk in de meest uiteenlopende sectoren.

Is Corian hetzelfde als solid surface?

Nee. Solid surface is een verzamelnaam die verwijst naar acrylgebonden oppervlaktematerialen die naadloos te verlijmen, hygiënisch en duurzaam zijn. Corian is een merknaam. GF Solids werkt met verschillende merken van solid surface solutions zoals Kerrock, Krion, Corian, Hi-Macs, Getacore ... Wij zijn uw partner voor standaardoplossingen of toepassingen op maat in de meest diverse vormen, afmetingen en kleuren.

Zijn solid surface solutions altijd wit?

Nee. Solid surface solutions zijn beschikbaar in alle kleuren, vormen en afmetingen. Wit is de kleur die in de praktijk het meest gekozen wordt. De reden? Witte solid surface oplossingen zijn in verhouding goedkoper, maar ook iets gemakkelijker te verwerken en onderhouden.

Is een andere kleur meer aangewezen voor uw product, toepassing of interieur? Geen enkel probleem! Want uw kleuropties bij de solid surface solutions van GF Solids kennen geen beperkingen.

Zijn solid surface solutions duur?

Een eenduidig antwoord op die vraag is moeilijk te geven. Alles hangt af van uw behoeftes en verwachtingen.

Solid surface is het enige composietmateriaal dat naadloos verlijmd kan worden. Zo creëert u een strak, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden geheel. Met een keramisch materiaal hebt u die mogelijkheid bijvoorbeeld niet. Bovendien beschikt solid surface over een aantal unieke eigenschappen die goedkopere materialen zoals Trespa of acrylaatplaten niet hebben.

Solid surface oplossingen zijn ook snel te installeren, waardoor u bespaart op installatiekosten. Kortom: met solid surface solutions kiest u voor een veelzijdige oplossing tegen een interessante prijs.